Telèfons : 974 377 055 — 636 373 820

 

Email : info@laportadadelmedievo.es

mapa de actividades de turismo ruralMapa de Activitats

Todas las actividades de turismo rural que puedes realizar desde nuestra casa La Portada del Medievo, resumidas en un mapa

Mapa de actividades de turismo rural La Portada Del Medievo

Haz click en el mapa de actividades de turismo rural para verlo más grande

naturaleza Naturalesa

 • Vall de Tiro i Ansó - Zuriza i Selva de Oza: Per la carretera direcció a Pamplona, des del poble de Berdún, pot accedir a la vall d'Ansó. La carretera és estreta però d'una bellesa espectacular, especialment la Foz de Biniés. En Ansó, i després a Echo, pot visitar les esglésies i els pobles mateixos, doncs conserven els seus costums i un ric patrimoni etnològic altaragonès (amb sengles museus). Des Echo i direcció nord, passant per Siresa, arribarà a la Selva de Oza, on podrà trobar diferents senders senyalitzats que permeten boniques excursions a peu, com al Ibón d'Acherito i de Estanes, Aigües Tuertas, La senda de Camille, o fins i tot realitzar algunes bones Vies Ferrades. Hi ha un Centre d'Interpretació del Megalitisme a l'entrada a la Selva de Oza, a la Boca de l'Infern, des d'on es pot recórrer una antiga Calzada Romana -Antic pas del Camí de Sant Jaume.
 • Així com per Jasa y Aragüés: Preciós Vall del riu Osia, que porta, passant per aquests pobles, bonics i ben conservats, 01:00 Lizara. Allà es pot trobar al Pirineu més abrupte o salvatge.
 • Excursions per les Valls Occidentals. Totes aquestes excursions i rutes vénen molt ben documentades en la següent publicació del Govern d'Aragó. Descarrega el PDF (2,4 MB)
 • Excursions per les Valls Occidentals. Mapa de les Foces i Canal de Berdún.Mapa Las Foces Canal de Berdun Valles Occidentales Pirineos-1Mapa Las Foces Canal de Berdun Valles Occidentales Pirineos-2
 • Ruta de la Insurrección de los valles. Un recorrido por la historia transitando por los mismos caminos y visitando los pueblos que protagonizaron en 1809 la insurrección de los valles.

patrimonio Cultura i patrimoni

 • Si el que preferim és conèixer la cultura i patrimoni del nostre Pirineu Aragonès, no podem deixar de visitar en alguna de les rutes del Romànic Aragonès, com per exemple, el Monestir de Siresa, anterior al segle IX. En Javierregay podem gaudir de la "Ruta de les Cases", un tranquil passeig pel poble que ens permet apreciar l'arquitectura popular prepirinenca, destacant el teginat de l'antic Palau del Comte.
 • En tots aquests pobles de la vall destaquen les Chamineras - Xemeneies - amb Espantabrujas: Grans protagonistes de les cases de la nostra comarca, llegat etnològic patrimonial aragonès, de l'espectaculars exemples es poden trobar especialment a la vall d'Echo, i bonics en Javierregay concretament, amb les característiques espantabruixes com rematades. Prova de la increïble imaginació de les gents del lloc són igualment les nombroses llegendes i contes de la cultura popular.
 • Monestir de Sant Joan de la Penya: A temps just 20 km de Javierregay i passant per Santa Creu de la Serós (bonic poble de parada obligatòria per visitar l'església de Santa Maria i Sant Caprasio), es troba el Monestir Vell, Bressol del Regne d'Aragó. De recent rehabilitació el Monestir Nou, se'ns ofereix una especial oportunitat per conèixer una mica més de la Corona d'Aragó. Des d'allà, trobarem diversos senders de fàcil accés i curt recorregut, com el que ens porta al Balcó del Pirineu, vista espectacular des d'on apreciarem tots els pics de la serralada pirinenca. Més, hi ha una gran explanda amb parc infantil inclòs per passar un inoblidable dia amb la família.

deportes Esports

I si el que ens perd són els esports, en aquesta vall podem gaudir gairebé la totalitat d'ells per la nostra cèntrica situació respecte a la neu, muntanya, pantà, aeròdrom, riu Subordán.

 • kayak Al riu Subordán podem realitzar descensos d' barrancs, caiacs , salts d' 9 metres des de la Boca de l'Infern; o activitats més tranquil · les com la pesca en les diferents modalitats.
 • trekingDe muntanya tenim Rutes circulars per les Valls, pel Bisaurín, Vies Ferrades, escalades a Embún i a Ansó, senderisme, ascensions, o més tranquil · les passejades com la Ruta de les Casetes en Javierregay, la recollida de bolets per molts dels nostres emblemàtics muntanyes.
 • paracaidismoPer l'aire també podem divertir-nos, realitzant des parapent i Echo, fins Vol a Vela, vols turístics amb pilot, cursos de pilots, de paracaigudisme, i molt més a l'aeròdrom de Santa Cilia.
 • caballoA cavall i molt a prop de Javierregay, entre Castiello i Villanúa, hi ha un Centre Hípic, que realitza des de senzills passejades a cavall o ponis fins circuits en quads.
 • bici En bici, llogant a Javierregay, podem seguir l' Ruta BTT Javierregay-Santa Cilia, de dificultat baixa i assequible a totes les edats.
 • ski I finalment, Trekking hivernal: raquetes de neu, esquí de fons, Esquí nòrdic i de travessia, telemark i trineus (trineus) amb nit bivac. Tot això amb monitors especialitzats disposats a qualsevol de les empreses dedicades a aquestes activitats a la nostra vall.