SETMANA SANTA – FESTES DE PASQUA 2014 -

Foto de programa de Fiestas de Semana Santa 2014

Foto del programa de Festes de Pasqua 2014

17, 18, 19 I 20 D'ABRIL

Setmana Santa és una data molt assenyalada per als chaberrinos, doncs des de fa unes dècades, celebra les Festes de Pasqua, i que han arribat a ser les Festes Grans d' Javierregay.
Per descomptat que no sempre ho van ser, sinó que era Sant Sebastià, el 20 de gener. Aquest dia se segueix celebrant, però més en família, més per als del poble. En un altre article parlaré sobre aquesta Festa Patronal.
Centrant-nos en aquestes de Pasqua, direm que van començar celebrant en un dia, i poc a poc, els mossos i mosses del poble, "Lluitant" amb les costums religioses del moment, van ser rascant i rascant dies, fins a esdevenir les Festes que avui coneixem:
les millors de la comarca.
Ningú ens pot assegurar el temps, ja que es recorden grans nevades i també bon dia de sol i calor. Però no importa: tots les esperem amb alegria i ganes de sortir al carrer a gaudir i passar-ho bé, I com bé ens diu la Comissió de Festes en aquest fantàstic programa que ens han preparat aquest any, representen un alt en les nostres vides, i gairebé el deixar enrere els patiments de l'hivern i donar-li la benvinguda a la primavera, representada al ressorgir de la naturalesa i de les nostres pròpies inquietuds i objectius de l'any (encara que això sigui més propi de carnestoltes). Però ho han escrit tan bé ells, que prefereixo transcriure les seves paraules:

Salutació de Comissió
Va arribar el moment de deixar enrere les dificultats del dia a dia i gaudir amb la família, amb els amics, amb els nostres veïns, d'una nova Festa de Setmana Santa.
I ara més que mai. Perquè no ha estat un any fàcil. Per a ningú. Tots patim en aquests temps circumstàncies personals o familires dures que fan difícil ascendir aquesta costa que ha crescut davant nostre. Però els chaberrinos hem demostrat al llarg de la història la nostra capacitat per refer-dels revessos de la vida.
Ho hem demostrat en innombrables ocasions i així ho seguirem fent. Aquesta festa ha de suposar per a tots un parèntesi, una recompensa a esfuezo. Perquè ens ho mereixem. Perquè són dies per gaudir amb els nostres i compartir amb els que ens visiten tants i tants moments que, espere, siguin especials ara tots.
Per tot això la Comissió us desitja Bones Festes!

Des d'aquí, vull donar-los les gràcies a ells pel temps que li dediquen a organitzar, perquè tots gaudim. A ells també, a passar-ho bé!
PD. Per cert, que ens ha encantat el disseny del programa d'enguany, que no puc publicar per allò de la protecció de dades… Tots hem trobat ja a Willy? 😉

Si que puc publicar les activitats previstes:

Dijous, 17 d'abril 2014
16:00 h.- Jocs per als més petits a la plaça.
18:30 h.- Campionat de futbolí per parelles.
19:30 h.- 3ª Escalada de barquetes a la plaça.
23:00 h.- Campionat de rabí.
00:00 h.- Festa de disfresses.
Divendres, 18 d'abril 2014
16:00 h.- Campionat de guinyot.
18:00 h.- Paloteao de Embún.
20:30 h.- Tir de corda nens contra grans. Porteu els vostres dibuixos… estil lliure.
00:30 h.- Sessió de ball amb l'orquestra "Carrer Major".
07:30 h.- 3ª carrera de barrida de plaza; per a tots els participants esmorzar "light": ous amb pernil.
Dissabte, 19 d'abril 2014
11:00 h.- Parc infantil.
16:00 h.- Parc infantil.
18:30 h.- Ronda de disfresses, perquè tot el poble vegi el macos que aneu.
21:00 h.- Primera sessió de ball amb l'orquestra "La Jungla".
01:00 h.- Segona sessió de ball amb l'orquestra "La Jungla".
07:00 h.- Enramada tradicional a les mosses del poble, amenitzada per la xaranga "El carro".
Diumenge, 20 d'abril 2014
08:00 h.- Xocolatada amb coca per recuperar forces després de enramar.
13:00 h.- Santa missa de Pasqua de resurrecció, acompanyat per "Els chotos".
16:00 h.- Gran ronda per les cases del poble amb la xaranga "Cha-Cha".
21:30 h.- Quan acabem la ronda, pica-pica per a tothom al bar dels mossos.
00:00 h.- Dur "mortal" per als que aguantin.

En un altre article parlaré també de la Tradicional Enramada a les Mosses.. Però aquí teniu un avançament d'una cosa semblant que ha recuperat a Jaca Grup Folklòric Alt Aragó.

Bones Festes!